venerdì 4 settembre 2009

Remembering my granny again...


In questi giorni sono stata presa di nuovo dai ricordi e nostalgia forte di casa. Chi sà, forse perche vorrei essere assieme a mio fratello e la loro gioia di aver avuto il primo bimbo. O forse due anni sono davvero troppi senza vedere la famiglia, lontano dai propri radici, non e affatto facile.

Comunque, vi ricordate il "Parfait di mia nonna"? L'ho rifatto, e senza problemi questa volta. Solo che al posto dell'ananas ho usato le pere sciroppate che avevo preparato prima.

Ho cotto la base, la ho buccherelata molto bene da per tutto e poi inzuppato con il succo delle pere. Ho spalmato per bene con il "Pear Butter", poi ho cosparso delle pere sciroppate tagliate a piccoli pezzettini. Il tutto coperto con panna montata "Soyatoo" e spolverato con cacao consentito. Una vera delizia! Piu sta in frigo e migliore diventa. Per queste giornate calde e un ottimo dessert dopo pranzo:)

** Se volete prepararlo con glutine, non dovete cambiare proprio nulla nella ricetta. Io l'ho adatta in versione GF, ma le misure e i tempi di cottura sono uguali. Solo la temperatura si dovrebbe alzare a 180°C. Niente di piu:)


My memories about home and my family came back in these day. Who knows why. Probably because I'd like to be by my brother's side now and to participate of his joy to be a father for a very first time. Maybe it's because there are two years now that I haven't go back in Bulgaria and it seems to me to be too long time. It's very hard to be so far away from the family and the own roots!

Anyway, do you remember "My Granny's Parfait"? I decided to do it again and I had any problems with baking this time. I just substitute the canned pineapple with homemade canned pears.

I baked the base, then I've pit it very well with a fork. Then soaked with the juice of the pears. After that I used some of the "Pear Butter" to spread the entire base. Then covered with finely chopped pears. I've covered all with a soy whipped whipping cream such as "Soyatoo" and dusted with a cocoa powder. It turned out into a real pear delight! Very fresh and perfect as a desert after lunch in these hot days. The more it rests in the refrigerator, the more delicious become!

** To make this desert with the normal gluten flour, you don't have to change anything. The misures and the baking time are the same. Just bake it at 180°C/350°F. Nothing else:)



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