Uova marinate
ingredienti:
10 uova sode
2 tazze di aceto di mele
2 tazze di acqua fredda
1 cipolla bianca, tagliata fine
(la mia era rossa e le uova si sono leggermente colorite ^-^)
1 foglio fresco di alloro
una manciata di pepe nero in grani
1 C sale
1 C zucchero
Si sbucciano le uova.
Sul fondo di un boccaccio mettete il sale, lo zucchero, i grani di pepe e il foglio di alloro. Mescolate con un cucchiaio. Riempite con le uova intere (senza essere tagliati) poi aggiungete la cipola nei posti liberi tra le uova, poi l'aceto e l'acqua. Chiudete bene il bocchaccio e aggitate con forza.
Lasciate marinare in frigo per 2-3 giorni.
Vanno bene quasi con tutti i tipi di salse, anche nelle insalate verdi.
ingredienti:
10 uova sode
2 tazze di aceto di mele
2 tazze di acqua fredda
1 cipolla bianca, tagliata fine
(la mia era rossa e le uova si sono leggermente colorite ^-^)
1 foglio fresco di alloro
una manciata di pepe nero in grani
1 C sale
1 C zucchero
Si sbucciano le uova.
Sul fondo di un boccaccio mettete il sale, lo zucchero, i grani di pepe e il foglio di alloro. Mescolate con un cucchiaio. Riempite con le uova intere (senza essere tagliati) poi aggiungete la cipola nei posti liberi tra le uova, poi l'aceto e l'acqua. Chiudete bene il bocchaccio e aggitate con forza.
Lasciate marinare in frigo per 2-3 giorni.
Vanno bene quasi con tutti i tipi di salse, anche nelle insalate verdi.
Marinated Eggs
ingredients:
10 hard boiled eggs
2 cups apple vinegar
2 cups cold water
1 cup white onion, finely chopped
(I had only red one at the moment so I've use it and the eggs took a little from its color)
1 fresh bay leaf
some black bean seeds
1 tbsp salt
1tbsp sugar
Peel the eggs.
On the bottom of a large and big jar, pour the sugar, the salt, the black paper and the bay leaf. Arrange the eggs (without cutting them) into the jar. Drop the chopped onion into the free space between the eggs. Fill with the vinegar and the water. Close very well the jar and shake it a few seconds. Place the jar into the refrigerator and allow to rest about 2-3 days.
After that time, they are ready to be sliced and served with any kind of dips, sauces, mustard, mayonnaise.... with roasted vegetables or into the green salads.
ingredients:
10 hard boiled eggs
2 cups apple vinegar
2 cups cold water
1 cup white onion, finely chopped
(I had only red one at the moment so I've use it and the eggs took a little from its color)
1 fresh bay leaf
some black bean seeds
1 tbsp salt
1tbsp sugar
Peel the eggs.
On the bottom of a large and big jar, pour the sugar, the salt, the black paper and the bay leaf. Arrange the eggs (without cutting them) into the jar. Drop the chopped onion into the free space between the eggs. Fill with the vinegar and the water. Close very well the jar and shake it a few seconds. Place the jar into the refrigerator and allow to rest about 2-3 days.
After that time, they are ready to be sliced and served with any kind of dips, sauces, mustard, mayonnaise.... with roasted vegetables or into the green salads.
Nessun commento:
Posta un commento