domenica 30 agosto 2009

Light and fresh red pepers for lunch

Peperoni marinati

ingredienti: per 2
1 peperone rosso
olio extravergine d'oliva
sale
pepe nero in polvere
prezzemolo
succo di 1 limone
1 spicchio d'aglio


Grigliate in un tegame per grigliare il peperone. Lasciatelo raffreddare leggermente.
Intanto sminuzzate l'aglio in un piatto fondo, aggiungete il succo di limone e il pepe nero.
Sbucciate il peperone e tagliatelo a strisce lunghe e sottili. Trasferitele nel piatto con il succo e l'aglio e mescolate bene tutto. Coprite con pellicola e lasciate marinare in frigorifero per almeno 1 ora.
Prima di servire togliete le strisce di peperone dalla marinata e mettetele in un piatto da portata. Cospargete con prezzemolo finemente tagliato, un po di aglio dalla marinata, sale e un filo d'olio d'oliva. Servite




Marinated pepers

ingredients: for two servings
1 large red bell peper
extra virgin olive oil
1 fresh grlic clove, minced
salt
ground black paper
fresh parsley, finely chopped
the juice of 1 lemon

Grill the peper from the all sides. Allow to cool lightly.
Squeeze the lemon juice into a dish, add the minced garlic and some black paper to taste.
Peel the grilled paper, then slice it into a thin strips. Place them into the dish, stir well the paper with the lemon mixture. Cover and pour in the refrigerator. Chill at least 1 hour.
Just before serving, arrange the paper strips into a serving plate, sprinkle with salt and some of the garlic taken from the marinate. Sprinkle with fresh parsley and add some olive oil. Serve immediately.



2 commenti:

  1. MMMMMMMMM,...this plate of power food looks georgous!!

    I love those yummie flavours!!

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  2. Thank you Sophie! They were really light and fresh:)

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