Peperoni marinati
ingredienti: per 2
1 peperone rosso
olio extravergine d'oliva
sale
pepe nero in polvere
prezzemolo
succo di 1 limone
1 spicchio d'aglio
Grigliate in un tegame per grigliare il peperone. Lasciatelo raffreddare leggermente.
Intanto sminuzzate l'aglio in un piatto fondo, aggiungete il succo di limone e il pepe nero.
Sbucciate il peperone e tagliatelo a strisce lunghe e sottili. Trasferitele nel piatto con il succo e l'aglio e mescolate bene tutto. Coprite con pellicola e lasciate marinare in frigorifero per almeno 1 ora.
Prima di servire togliete le strisce di peperone dalla marinata e mettetele in un piatto da portata. Cospargete con prezzemolo finemente tagliato, un po di aglio dalla marinata, sale e un filo d'olio d'oliva. Servite
ingredienti: per 2
1 peperone rosso
olio extravergine d'oliva
sale
pepe nero in polvere
prezzemolo
succo di 1 limone
1 spicchio d'aglio
Grigliate in un tegame per grigliare il peperone. Lasciatelo raffreddare leggermente.
Intanto sminuzzate l'aglio in un piatto fondo, aggiungete il succo di limone e il pepe nero.
Sbucciate il peperone e tagliatelo a strisce lunghe e sottili. Trasferitele nel piatto con il succo e l'aglio e mescolate bene tutto. Coprite con pellicola e lasciate marinare in frigorifero per almeno 1 ora.
Prima di servire togliete le strisce di peperone dalla marinata e mettetele in un piatto da portata. Cospargete con prezzemolo finemente tagliato, un po di aglio dalla marinata, sale e un filo d'olio d'oliva. Servite
Marinated pepers
ingredients: for two servings
1 large red bell peper
extra virgin olive oil
1 fresh grlic clove, minced
salt
ground black paper
fresh parsley, finely chopped
the juice of 1 lemon
Grill the peper from the all sides. Allow to cool lightly.
Squeeze the lemon juice into a dish, add the minced garlic and some black paper to taste.
Peel the grilled paper, then slice it into a thin strips. Place them into the dish, stir well the paper with the lemon mixture. Cover and pour in the refrigerator. Chill at least 1 hour.
Just before serving, arrange the paper strips into a serving plate, sprinkle with salt and some of the garlic taken from the marinate. Sprinkle with fresh parsley and add some olive oil. Serve immediately.
ingredients: for two servings
1 large red bell peper
extra virgin olive oil
1 fresh grlic clove, minced
salt
ground black paper
fresh parsley, finely chopped
the juice of 1 lemon
Grill the peper from the all sides. Allow to cool lightly.
Squeeze the lemon juice into a dish, add the minced garlic and some black paper to taste.
Peel the grilled paper, then slice it into a thin strips. Place them into the dish, stir well the paper with the lemon mixture. Cover and pour in the refrigerator. Chill at least 1 hour.
Just before serving, arrange the paper strips into a serving plate, sprinkle with salt and some of the garlic taken from the marinate. Sprinkle with fresh parsley and add some olive oil. Serve immediately.
Thank you Sophie! They were really light and fresh:)
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