Pasticcini salati di patate
ingredienti:
250 g di patate, bollite e schiacciate nel schiaccia patate, ridotte in pure
100 g burro morbido (no lattosio: burro di soia)
250 g farina (gluten free: mix B)
1 cucchiaino di sale
pepe nero
noce moscata
1 albume
formaggio cremoso tipo Philadelphia (no lattosio: formaggio alla soia)
Accendete il forno a 170°C. Coprite una teglia con carta da forno.
In una grande ciotola mettete la farina, aggiungete il pure di patate, il pepe nero e il sale. Mescolate con un cucchiaio di legno. Fate un buco in mezzo e aggiungete il burro morbido. Lavorando con le mani impastate fino ad ottenere un impasto morbido. Infarinate per bene il piano di lavoro e trasferite di sopra l'impasto di patate. Spolverizzatelo bene con farina e stendetelo in una sfoglia di circa 1 cm. Tagliate dei biscottini con un taglia biscotti di qualunque forma volete (io ho usato il cuore). Trasferiteli sulla teglia. Sbattete in una ciotolina l'albume con la noce moscata e spennellate con questo composto i biscottini. Infornate per circa 10-15 minuti.
Toglietele dal forno e lasciate raffreddare per circa 5 minuti. Fino a che si possono toccare con le mani.
Prendete un biscottino, coprite il fondo con formaggio cremoso e chiudete con un altro biscottino. Appoggiate sul piatto da portata largo e servite immediatamente.
Savory Potato Cookies
Ingredients
250gr. potatoes, mushed
100 gr. butter, softened
250 gr. all-purpose flour
1 tsp salt
black paper
nutmeg
1 egg white
cream cheese
Preheat oven to 175°C. Line a cookie sheet with a baking paper.
In a large mixing bowl combine the mushed potatoes with the flour, the salt and the black paper. Make a well in the center, add the butter and knead with hands to make a soft dough. Roll dough onto a well floured surface and roll it with floured rolling pin into a 1/2 inch thin rectangle. Cut with a cookie cutter into a desired forms. Arrange cookies on the prepared sheets. Beat lightly the egg white with a drop of cold water and a dust of nutmeg. Brush cookies with this mixture. Sprinkle with some salt. Bake about 10-15 minutes.
Cool on a wire rack about 5 minutes. Spread 1 tsp cream cheese on the back of one cookie and close with another one. Repeat until all cookies are finished. This operation is optional. The cookies are very tasty and cute even without the cream cheese. Serve as an appetizer.
100 gr. butter, softened
250 gr. all-purpose flour
1 tsp salt
black paper
nutmeg
1 egg white
cream cheese
Preheat oven to 175°C. Line a cookie sheet with a baking paper.
In a large mixing bowl combine the mushed potatoes with the flour, the salt and the black paper. Make a well in the center, add the butter and knead with hands to make a soft dough. Roll dough onto a well floured surface and roll it with floured rolling pin into a 1/2 inch thin rectangle. Cut with a cookie cutter into a desired forms. Arrange cookies on the prepared sheets. Beat lightly the egg white with a drop of cold water and a dust of nutmeg. Brush cookies with this mixture. Sprinkle with some salt. Bake about 10-15 minutes.
Cool on a wire rack about 5 minutes. Spread 1 tsp cream cheese on the back of one cookie and close with another one. Repeat until all cookies are finished. This operation is optional. The cookies are very tasty and cute even without the cream cheese. Serve as an appetizer.
Ma che carini!!! Complimenti per il blog, tornerò a trovarti:)
RispondiEliminaGrazie! Torna quando vuoi! Mi farebbe molto piacere:)
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